Portfolio

Sentica on tällä hetkellä aktiivinen omistaja 17 kohdeyhtiössä. Vuodesta 2004 lähtien olemme irtautuneet 21 kohdeyhtiöstä.

 

X

Chilit

Rakkaudesta IT-alaan ja asiakaspalveluun.

Chilit nykymuodossaan sai alkunsa, kun kaksi IT-palveluyhtiötä yhdistyivät uudeksi yhtiöksi Sentican ostaessa enemmistön molemmista yhtiöistä heinäkuussa 2016. Yhtiöitä yhdisti samankaltainen työnteon asenne, hyvä asiakaspalaute sekä toinen toistaan täydentävä palveluvalikoima ja asiakaskunta.

Chilit tarjoaa asiakkailleen parempaa IT-arkea tuottamalla palveluita ja -ratkaisuja käyttäjän taskusta pilveen. Chilitin pääasiallisia asiakkaita ovat monet kasvuyritykset, järjestöt, keskisuuret yritykset sekä ohjelmistolisenssien saralla myös isot kotimaiset yhtiöt. Joustavuus ja ensiluokkainen asiakaspalvelu ovat kaiken toiminnan keskiössä.

Sentica tukee yhtiötä palveluvalikoiman ja asiakaskunnan kasvattamisessa.

Toimiala: IT-palvelut
Liikevaihto: (2016): 32 MEUR
Toimitusjohtaja: Kimmo Juuti
Web: www.chilit.fi
Sijoitushetki: 7/2016
Rahasto: Sentica Buyout IV
Deal team: Marjatta Rytömaa (kohdevastaava), Antti Keränen ja Mikael Autio

Citec

Teolliset investoinnit ovat moniulotteisia projekteja, jotka tehdään tiukalla aikataululla ja vaativat merkittäviä taloudellisia resursseja. Sen vuoksi on ensisijaisen tärkeää, että projektit etenevät suunnitellusti, ja että tuotanto voidaan aloittaa suunnitellussa aikataulussa.

Citec tarjoaa teknisen suunnittelun ja tiedonhallinnan palveluita asiakkailleen, joista moni toimii energia-, öljy- ja kaasuteollisuudessa. Yritys voi vastata projektin suunnittelutyöstä tai vain osakokonaisuudesta asiakkaan tarpeista riippuen. Yrityksen intohimona on tarjota arvokkainta asiantuntemusta tehokkaimmalla tavalla.

Sentica omistusaikana Citecin kasvua on kiihdytetty useilla yritysostoilla keskeisillä toimialoilla. Yritys toimii 11 maassa Euroopassa ja Aasiassa, ja hyödyntää lähes 600 henkilön organisaatiotaan Intiassa tarjotakseen korkealuokkaista asiantuntemusta vaativissa globaaleissa projekteissa.

Toimiala: Tekninen konsultointi
Liikevaihto: (2016): 72 MEUR
Toimitusjohtaja: Martin Strand
Web: www.citec.fi
Sijoitushetki: 5/2011
Rahasto: Sentica Buyout III
Deal team: Christer Niemi (kohdevastaava), Antti Keränen ja Mika Uotila

 

Coptersafety

Helikopterilentäjien simulaattorikoulutus vähentää todistetusti onnettomuuksien määrää merkittävästi, joista 20% tapahtuu harjoitustilanteessa.

Coptersafety tarjoaa simulaattorilla tapahtuvaa koulutuspalvelua ammattipätevöityneille helikopterilentäjille. Asiakaskuntaan kuuluu maailman johtavia helikopterioperaattoreita ja julkisen sektorin toimijoita, jotka tuottavat palveluita esimerkiksi öljy- ja kaasuteollisuudelle, etsintä- ja pelastustoimintaan sekä ambulanssihelikopteritoimintaan. Asiakkaat tulevat Suomeen koulutukseen Euroopasta, Afrikasta, Aasiasta sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikasta.

Sentican mukaantulo mahdollisti toimialan historian suurimman investoinnin toteuttamisen: Heinäkuussa 2016 yhtiö tiedotti rakennuttavansa 3,000m2 koulutuskeskuksen ja tilaavansa viisi uutta simulaattoria. Investoinnin jälkeen Coptersafetylla on toimialan monipuolisin simulaattorivalikoima ja yhtiö vahvistaa asemaansa ainoana riippumattomana toimijana. Coptersafety haluaa olla helikopterilentäjäkoulutuksen edelläkävijä, joka tarjoaa toimialan parhaan asiakaspalvelukokemuksen ja monipuolisimman palvelutarjooman. 

Toimiala: Koulutuspalvelut helikopterilentäjille
Liikevaihto: (2016): 7 MEUR
Toimitusjohtaja: Mikko Dahlman
Web: www.coptersafety.com
Sijoitushetki: 11/2015
Rahasto: Sentica Buyout IV
Deal team: Antti Keränen (kohdevastaava), Christer Niemi ja Virva Vesanen

 

Func Food

Terveelliset elämäntavat ja hyvä kunto ovat menestyksen avaimia nykyisessä hektisessä maailmassa.

Func Food Group on funktionaalisiin ruokiin ja juomiin keskittyvä hyvinvointi- ja fitness-yhtiö. Func Foodin brändeihin kuuluvat muun muassa Suomen johtava urheiluravinnebrändi FAST, superfoodien pioneeri CocoVi sekä funktionaalinen juomabrändi Celsius. Funktionaaliset elintarvikkeet ovat yhä suositumpia ja sopivat mainiosti osaksi päivittäistä ruokavaliota jokaiselle terveellistä ruokavaliota ja elämäntapaa tavoittelevalle. 

Sentican tuella Func Food haluaa levittää sanaa terveellisistä elämäntavoista ja ruokavaliosta kuluttajille Suomessa ja naapurimaissa.              

Toimiala: Urheiluravinteet ja terveelliset välipalat
Liikevaihto: (2016): 40 MEUR
Toimitusjohtaja: Robin Lybeck
Web: www.funcfood.com
Sijoitushetki: 1/2014
Rahasto: Sentica Buyout IV
Deal team: Mika Uotila (kohdevastaava), Antti Keränen ja Virva Vesanen

Hämeen Laaturemontti

Omakoti- ja rivitalojen määrä kasvoi voimakkaasti Suomessa ja Ruotsissa 60-, 70- ja 80-luvuilla. Nämä talot tarvitsevat uudet katot tulevina vuosina. Remonttiprojekteissa kustannuksilla ja aikataululla on taipumusta karata käsistä, mutta ei aina.

Hämeen Laaturemontti on kehittänyt kattoremonttikonseptin pientaloille, joka lupaa uuden katon valmistuvan ”avaimet käteen”-periaatteella vain kahdessa päivässä. Yhtiön perustajan Kimmo Riihimäen kehittämä mullistava liiketoimintakonsepti perustuu tinkimättömään asiakaspalveluun, ammattitaitoiseen ja motivoituneeseen työvoimaan, standardoituihin prosesseihin, kuormanostureiden käyttöön sekä oman tuotannon mahdollistamaan joustavuuteen. Teollisen konseptin korkean laadun osoituksena on ISO 9001:2015 -laatujärjestelmän mukainen sertifikaatti, jonka Laaturemontti on saanut ensimmäisenä saneerausalan yrityksenä Suomessa.

Sentican tuella Hämeen Laaturemontti on laajentunut koko maan kattavaksi toimijaksi vastatakseen pien- ja rivitalojen kattoremonttien kasvavaan kysyntään. Kattoremonttien lisäksi yhtiö toteuttaa sadevesijärjestelmien ja kattoturvatuotteiden asentamista Vesivek-brändillä ja myy yritysasiakkaille sadevesijärjestelmiä ja kattoturvatuotteita Nesco-brändillä.

Keväällä 2016 yhtiö perusti Ruotsiin tytäryhtiön, joka toteuttaa kattoremontteja Suur-Tukholman alueella Nordisk TakExpress -brändillä. Konsepti on sovitettu vastaamaan ruotsalaisten pientaloasukkaiden tarpeita, ja yrityksen tavoitteena on kasvaa myös Ruotsin markkinajohtajaksi vuonna 2018.

Toimiala: Kattoremontit
Liikevaihto: (2016): 75 MEUR
Toimitusjohtaja: Kimmo Riihimäki
Web: www.laaturemontti.fi
Sijoitushetki: 3/2014
Rahasto: Sentica Buyout IV
Deal team: Pentti Tuunala (kohdevastaava), Antti Keränen ja Mika Uotila

 

Purkupiha Group

Pura ja kierrätä.

Kasvanut ympäristötietoisuus ja vanhojen rakennusten sisältämät haitta-aineet korostavat laadukkaan purkamisen merkitystä. Nykyisin asbestin ja muiden haitta-aineiden poistaminen sekä purettujen rakennusmateriaalien uusiokäyttö ja kierrätys ovat olennainen osa lähes jokaista purkuprojektia.

Purkupiha Group tarjoaa luotettavana toimijana purkupalveluita kaikilla purkamisen osa-alueilla. Konsernin liiketoiminta koostuu massiivi- ja haitta-ainepurkamisesta sekä kierrättämisestä. Nämä kolme yhteistoiminnallista liiketoiminta-aluetta mahdollistavat kokonaisvaltaisen purkupalvelun toteuttamisen asiakkaille.

Sentica tukee konsernia vahvassa kasvussa, jotta täyden palvelun purkamista pystytään tarjoamaan jatkossa yhä laajemmalle asiakaskunnalle.

Toimiala: Purkaminen ja kierrätys
Liikevaihto: (2016PF): 19 MEUR
Toimitusjohtaja: Kari Kärkkäinen
Web: www.purkupiha.fi, www.dammega.fi
Sijoitushetki: 12/2017
Rahasto: Sentica Buyout V
Deal team: Timo Sarkki (kohdevastaava), Christer Niemi, Liisa Harjula ja Kai Vesikallio

RD Velho

Teknologinen kehitys ja teknologiset murrosvaiheet edellyttävät yrityksiltä jatkuvaa ja tehokasta tuotekehitystä.

RD Velho on suunnittelutoimisto, joka tarjoaa tuotekehitys- ja suunnittelupalveluita teknologiateollisuuden alalla toimiville yrityksille. Yhtiö on erikoistunut sulautettujen järjestelmien tuotekehitykseen sekä teollisen internetin (IoT) ratkaisujen suunnitteluun. Se tarjoaa ainutlaatuisen palvelukokonaisuuden yhdistämällä muotoilun, mekaniikan, ohjelmistot ja elektroniikan.

Yhtiön visio on tuottaa kilpailukykyä teknologiateollisuudelle. Sen kehittämien toimintamallien tavoitteena on tuoda uusia näkökulmia, löytää innovaatioita ja säästökohteita ja sitä kautta kasvattaa asiakkaidensa tuloksellisuutta.

Toimiala: T&K palvelut
Liikevaihto: (2016): €14 million
Toimitusjohtaja: Mika Kiljala
Web: www.rdvelho.com
Sijoitushetki: 6/2017
Rahasto: Sentica Buyout V
Deal team: Marjatta Rytömaa (kohdevastaava), Pentti Tuunala and Mikael Autio

Ropo Capital

Menestyminen nykypäivän kilpailluilla ja globaaleilla markkinoilla edellyttää yrityksiltä vahvuuksiensa tuntemista, niiden hyödyntämistä sekä panostamista eniten arvoa kasvattavaan toimintaan. Ydinliiketoimintaan keskittymistä voi häiritä erilaisten hallinnollisten toimintojen hoitaminen, minkä vuoksi monet niistä kannattaa ulkoistaa. Laskutukseen ja laskun elinkaaren hallintaan liittyvät tehtävät ovat esimerkki toiminnosta, jonka erikoistunut palveluntarjoaja voi järjestää kustannustehokkaalla ja ammattitaitoisella tavalla. Ydinliiketoimintaan keskittymisen ja kustannusten pienentymisen lisäksi yritys hyötyy laskun elinkaaripalvelun ulkoistamisesta myyntisaamisten kierron tehostumisen kautta. Lisäksi yrityksen asiakkaat saavat ammattimaisen yhteyspisteen laskutukseen liittyvissä asioissa. Kokonaisuudessaan lopputuloksena on manuaalisten työvaiheiden ja virheiden minimointi, kassavirran nopeutuminen sekä asiakaskokemuksen parantuminen.

Ropo Capital tarjoaa asiakkailleen laskun koko elinkaaren kattavaa palvelua, johon kuuluu laskujen lähetys eri kanavia pitkin, reskontran hoito, saatavien hallinta ja rahoitus. Ropon arvolupaus perustuu laskun elinkaaren tehokkaaseen hallintaan, ensiluokkaiseen asiakaspalveluun ja ketteriin käyttöönottoprojekteihin. Kattavan ja saumattoman palvelutarjoaman mahdollistaa yhtiön huippuluokan ohjelmistoalusta. Ropon ainutlaatuista palvelu- ja teknologiakonseptia täydentävät tinkimätön ammattitaito sekä kotimaiset vastuulliset arvot. Nämä luovat yhdessä ylivertaisen yhdistelmän joka sopii kaiken kokoisille yrityksille.

Omistajapohjan laajentaminen vahvistaa Ropo Capitalin asemaa ja kasvumahdollisuuksia entisestään. Sentica jakaa avainhenkilöstön näkemyksen yhtiön tulevaisuudesta, jonka lähtökohtana ovat ihmislähtöiset ja erottuvat palvelut, osaava henkilöstö sekä prosessien tehokas digitalisointi. Sentica on tukenut Ropoa yhtiön ydinliiketoiminnan kehittämisessä sekä yhdistymisessä tiedonvälityspalveluja tarjoavan Enfon Zenderin kanssa, ja on mukana viemässä Ropoa yhä seuraavalle tasolle.

Toimiala: Luotonhallintapalvelut
Liikevaihto: (2016 pro forma): 11 MEUR
Toimitusjohtaja: Artti Aurasmaa
Web: www.ropocapital.fi
Sijoitushetki: 3/2016
Rahasto: Sentica Buyout IV
Deal team: Pentti Tuunala (kohdevastaava), Johan Wentzel ja Reeti Saarinen

Secto Automotive

Vaivaton autoarki.

Secto tunnetaan ketteränä ja joustavana kotimaisena palveluyhtiönä. Secto tarjoaa yritysautoiluun sen mitä asiakkaat haluavat, leasingin lisäksi osamaksurahoituksen ja kannanhallinnan työkalut sekä palvelut auton koko elinkaarelle. Secto hakee asiakkaalle parhaan ratkaisun. Asiakkaat tykkäävät ja suosittelevat: ”Hämmentävän hienoa palvelua!”

Sectolaisille itselleen yritys on yhtä perhettä. Tekemistä draivaa vahva yhteishenki, inspiraatio ja rohkeus, puhumattakaan intohimosta autoihin. Sectolla puhelimeen vastaa oma yhteyshenkilö, joka muistaa, että ”niin, sullahan oli se Volvo…”

Sentica tukee Secton vahvaa kasvua ja strategiaa toimia alan edelläkävijänä ja uudistajana. Secton ainutlaatuisella liiketoimintakonseptilla on huikeat kasvumahdollisuudet.

Toimiala: Autoleasing
Liikevaihto: (2016): 141 MEUR
Toimitusjohtaja: Ville Alanen
Web: www.secto.fi
Sijoitushetki: 3/2014
Rahasto: Sentica Buyout IV
Deal team: Liisa Harjula (kohdevastaava), Aitor de la Torre ja Johan Wentzel

 

Silta

Palkanlaskennasta ihmisiin, tie rutiineista ihmisten johtamiseen.

Silta on Suomen johtava henkilöstön ja palkkapalvelun asiantuntija. Silta tarjoaa täyden paletin ulkoistettuja HR-palveluita suurille ja keskikokoisille Suomessa toimiville yrityksille. Silta on huippuammattilaisten yhteisö, joka hoitaa yrityksesi HR-ulkoistuksen aina ripeästä ja sujuvasta haltuunotosta oikea-aikaiseen ja virheettömään palvelun tuottamiseen höystettynä laadukkaimmilla raportointityökaluilla. Sillan ytimessä olevaa palkkaulkoistuspalvelua täydennetään usein matka-, työaika- ja työterveysraportoinnilla sekä monilla muilla asiakasorganisaation kilpailukykyä ja tehokkuutta parantavilla palveluilla. Lisäksi Sillan oma palkkasovellus Simo tuo palkkatiedot reaaliajassa puhelimeen. 

Sentican omistuksen aikana Silta on kehittynyt itsenäiseksi yritykseksi toimittuaan aiemmin Logican tytäryrityksenä. Yhtiö on vahvistanut markkina-asemaansa johtavana järjestelmäriippumattomana HR-kumppanina, joka tuottaa palveluita luotettavien kolmansien osapuolien ensiluokkaisilla järjestelmillä.     

Toimiala: Palkka- ja HR-palvelut
Liikevaihto: (2016): 19 MEUR
Toimitusjohtaja: Tatu Tulokas
Web: www.silta.fi
Sijoitushetki: 5/2012
Rahasto: Sentica Buyout III
Deal team: Christer Niemi (kohdevastaava), Virva Vesanen ja Aitor de la Torre

Sisco

Tämän päivän asumisen keskeisiä trendejä ovat asuminen omakotimaisessa ympäristössä, ekologinen asuminen, yhteys luontoon, kompakti asuminen kohtuukokoisissa asunnoissa ja hyvä saavutettavuus työpaikkakeskittymistä. Moniin näihin trendeihin voidaan vastata puumoduuli- ja puuelementtirakentamisella, minkä hyötyihin lukeutuvat muun muassa rakentamisen nopeus, laadukkuus ja kohtuuhintaisuus. Kun huomioon otetaan itse rakennusmateriaali eli puu, joka on yksi harvoja ekologisia rakennusmateriaaleja, voidaan konseptin eduiksi lukea lisäksi parempi sisäilman laatu, kierrätettävyys ja vähäinen elinkaaren mittainen energiakäyttö. Modulaarinen rakentaminen ja puun käyttäminen rakennusmateriaalina onkin vahvassa kasvussa maailmanlaajuisesti.

Sisco Oyj on massiivipuurakenteisiin sekä moduuli- ja elementtiratkaisuihin erikoistunut rakennuttaja, joka keskittyy kohtuuhintaisten ja ekologisten massiivipuurakenteisten asuntojen tuotantoon kasvukeskuksissa. Siscon lähestyminen rakentamiseen vastaa moneen haasteeseen, joita esimerkiksi jatkuva kaupungistuminen luo. Siscon tarjoamat laadukkaat, ekologiset ja innovatiiviset ratkaisut vastaavat hyvin markkinakysyntään ja sen tarpeisiin tänään ja pidemmällä aikavälillä.

Sentican mukaantulon myötä Siscolla on entistä paremmat resurssit valitun kasvustrategian toteuttamiseen. Sentica tukee Siscoa yhtiön nykyisen ydinliiketoiminnan laajentamisessa ja konseptin kehittämisessä edelleen.

Toimiala: Asuinrakentaminen
Liikevaihto: (2016): 23 MEUR
Toimitusjohtaja: Lauri Halminen
Web: www.sisco.fi
Sijoitushetki: 11/2016
Rahasto: Sentica Buyout IV
Deal team: Johan Wentzel (kohdevastaava), Eero Leskinen ja Reeti Saarinen

Solteq

Sähköinen kaupankäynti muuttaa ja haastaa perinteisiä tapoja käydä kauppaa mahdollistamalla uusia jakelukanavia sekä liiketoimintamalleja.

Suomen johtava sähköisen kaupankäynnin ratkaisujen tarjoaja, kohdeyhtiömme Descom, yhdistyi heinäkuussa 2015 Solteqin kanssa. Uusi kokonaisuus on voimakkaasti kasvava monikanavaisen ja digitaalisen kaupankäynnin näkemyksellinen asiantuntija ja palvelukumppani.

Sentican mukanaoloaikana Descomin orgaanista kehitystä ja kasvua tuettiin kolmella yritysostolla. Solteq jatkaa vahvaa kasvua ja luo asiakkailleen uutta liiketoimintaa ja erilaisia tapoja palvella asiakkaita hankinnan, myymäläverkoston ja verkkoliiketoiminnan alueella.

Toimiala: IT-palvelut
Liikevaihto: (2016): 63 MEUR
Toimitusjohtaja: Olli Väätäinen
Web: www.solteq.com
Sijoitushetki: 7/2009
Rahasto: Sentica Buyout III
Deal team: Mika Uotila (kohdevastaava)

Tammermatic Group

Yksi jokaisen ajoneuvon, oli se sitten auto, kaivoskone tai juna, tärkeimmistä päivittäisistä huoltotoimenpiteistä on sen puhtaana pitäminen.

Tammermatic-konserni valmistaa laadukkaita henkilöautojen ja hyötyajoneuvojen kuten raskaan kaluston, linja-autojen, kiskokaluston ja erikoislaitteiden pesuratkaisuja. Ajoneuvojen pesulaitteista Tammermaticilla on kokemusta vuodesta 1966 lähtien. Tänään Tammermatic tunnetaan kaikkialla maailmassa innovatiivisena suunnannäyttäjänä ja pesuratkaisuautomaation teknologiajohtajana.

Sentican mukanaoloaikana Tammermatic on jatkanut kansainvälistä kasvuaan ja vuonna 2008 yhdysvaltalainen InterClean Equipment, Inc. liitettiin konserniin vahvistamaan konsernin raskaan kaluston pesulaiteratkaisuja.

Toimiala: Ajoneuvojen ja kiskokaluston puhdistusratkaisut
Liikevaihto: (2016): 20 MEUR
Toimitusjohtaja: Juha Soutolahti
Web: www.tammermatic.com
Sijoitushetki: 1/2007
Rahasto: Sentica Kasvurahasto II
Deal team: Christer Niemi (kohdevastaava)

TerraWise

Väestön kasvu ja kaupungistuminen asettavat entistä korkeampia vaatimuksia yhdyskuntien ja niiden välisten yhteyksien infrastruktuurin kehittämiselle. Lisäksi jo olemassa olevien rakenteiden ylläpito edellyttää jatkuvaa panostamista korjausrakentamiseen kiinteistöissä, huoltoverkoissa ja liikenneväylissä. Yhdyskuntarakenteen tiivistyessä kasvaa tarve erityisesti infrarakentamisen erikoisosaamiselle.

TerraWise on luotettava ja pitkän kokemuksen omaava kumppani monenlaisissa infrarakentamisen projekteissa. Yritys on erikoistunut toteuttamaan vaativia maarakentamisen, viherrakentamisen ja louhinnan erikoistöitä, tarjoten kokonaisvaltaista palvelua kaikilla näillä osa-alueilla. TerraWisen keskeiseen asiakaslupaukseen kuuluvat ammattitaito, korkealaatuinen työn jälki ja sovittujen aikataulujen kunnioittaminen.

Sentican mukaantulon mahdollistaa oman alansa parhaimmistoon kuuluvien yritysten yhdistymisen saman katon alle, mikä luo edellytykset entistä laajemmalle palvelukokonaisuudelle sekä asiakkaiden entistä paremmalle palvelemiselle.

Toimiala: Infrastruktuurirakentaminen
Liikevaihto: (2016 pro forma): 60 MEUR
Toimitusjohtaja: Juha Saapunki
Web: www.terrawise.fi
Sijoitushetki: 12/2015
Rahasto: Sentica Buyout IV
Deal team: Timo Sarkki (kohdevastaava), Eero Leskinen ja Reeti Saarinen

Treston

Paremman työympäristön puolesta.

Optimaaliset työskentelyolosuhteet ovat välttämättömyys jokaisella työpaikalla. Treston tekee työnteosta vaivatonta, ergonomista ja tehokasta tarjoamalla teollisuuskalusteita ja -työpisteitä eri teollisuuden aloille.

Treston on suunnitellut ja valmistanut työpöytiä, säilytyslaatikostoja ja muita teollisuuden kalusteita yli 40 vuoden ajan. Nykyään Treston on yksi Euroopan johtavia moderneja teollisuuden kalusteita ja säilytysratkaisuja valmistava yritys. Noin 65 % tuotannosta menee vientiin, pääasiassa Pohjoismaihin ja Keski-Eurooppaan. Trestonilla on myyntiyhtiöt myös Saksassa, Ranskassa, Iso-Britanniassa, Ruotsissa ja USA:ssa.

Sentican tavoitteena on yhdessä johdon kanssa vahvistaa yhtiön asemaa valituilla teollisuuskalusteiden vientimarkkinoilla.

Toimiala: Teolliset kalusteet ja säilytysratkaisut
Liikevaihto: (2016): 38 MEUR
Toimitusjohtaja: Esa Siljander
Web: www.treston.fi
Sijoitushetki: 11/2011
Rahasto: Sentica Buyout III
Deal team: Eero Leskinen (kohdevastaava) ja Timo Sarkki

Ursviken Group

Teolliset yritykset tarvitsevat ensiluokkaisia työstökoneita pystyäkseen tarjoamaan korkealaatuisia tuotteita ja palveluita omille asiakkailleen.

Ursvikenilla on pitkä historia johtavana suurten särmäreiden valmistajana. Yritys on toimittanut tehokkuudesta ja laadusta tunnettuja särmäreitä maailmanlaajuisesti. Pivatic on osa Ursviken Groupia ja valmistaa ohutlevymuokkausratkaisuja. Yrityksen ratkaisut yhdistävät tehokkuuden ja joustavuuden tuotannossa.

Sinä aikana kun Sentica on ollut mukana kehittämässä yritystä, Ursviken Group on vahvistanut myynti- ja huoltoverkostoaan sekä säilyttänyt asemansa laatujohtajana valituissa tuotesegmenteissä.

Toimiala: Levynmuokkausratkaisut
Liikevaihto: (2016): 28 MEUR
Toimitusjohtaja: Tomas Johansson
Web: www.ursviken.com www.pivatic.com
Sijoitushetki: 12/2005
Rahasto: Sentica Kasvurahasto II
Deal team: Eero Leskinen (kohdevastaava), Christer Niemi ja Mikael Autio

VMP Group

Työelämän murros on täällä. Digitalisaatio, tekoäly ja robotit valtaavat työmarkkinat syrjäyttäen kokonaisia ammatteja ja muuttaen työuria monimuotoisemmiksi ja pirstaloituneemmiksi. VMP Group tytäryhtiöineen tarjoaa palveluita muuttuvan työelämän tarpeisiin. 

VMP Group on suomalainen vuonna 1988 Turussa perustettu perheyritys, jonka enemmistöomistus siirtyi Senticalle syyskuussa 2017. Yhtiön juuret ovat henkilöstövuokrauksessa, mutta viime vuosina konserni on laajentanut palvelutarjoamaansa myös muille työelämän alueille kuten rekrytointeihin, organisaation kehittämiseen ja kevytyrittäjyyspalveluihin. Konserniin kuuluvat VMP Varamiespalvelu, Romana Management, Alina, Eezy, Personnel ja Sijaishaltija. Yhtiön tavoitteena on vahvistaa asemaansa henkilöstöpalvelualan kärjessä entistä asiakaslähtöisemmällä ja joustavammalla palvelulla sekä tuomalla markkinoille kokonaan uusia työelämän innovaatioita.

Sentica tukee VMP Groupia työelämän myllerryksessä ja haluaa auttaa sekä työnantajia että työntekijöitä menestymään muuttuvassa työelämässä. 

Toimiala: Henkilöstövuokraus ja HR-palvelut
Liikevaihto: (2016PF): €90 MEUR
Toimitusjohtaja: Heimo Hakkarainen
Web: www.vmpgroup.fi
Sijoitushetki: 9/2017
Rahasto: Sentica Buyout V
Deal team: Liisa Harjula (kohdevastaava), Mika Uotila, Virva Vesanen ja Johan Wentzel