Portfolio

Sentica on tällä hetkellä aktiivinen omistaja 16 kohdeyhtiössä. Vuodesta 2004 lähtien olemme irtautuneet 21 kohdeyhtiöstä.

 

X

Chilit

Chilit nykymuodossaan sai alkunsa, kun IT-palveluyhtiöt G7 Data ja Chilit yhdistyivät uudeksi yhtiöksi Sentican ostaessa enemmistön molemmista yhtiöistä heinäkuussa 2016.

Chilit nimellä toimiva yhtiö tuottaa IT-palveluita ja -ratkaisuja käyttäjän taskusta pilveen palvellen pääasiassa keskikokoisia sekä suuria suomalaisyrityksiä. Joustavuus ja ensiluokkainen asiakaspalvelu ovat kaiken toiminnan keskiössä.

Sentican tavoitteena on tukea yhtiötä palveluvalikoiman ja asiakaskunnan kasvattamisessa.

Toimiala: IT-palvelut
Liikevaihto: (2016): 32 MEUR
Toimitusjohtaja: Kimmo Juuti
Web: www.chilit.fi
Sijoitushetki: 7/2016
Rahasto: Sentica Buyout IV
Deal team: Marjatta Rytömaa (kohdevastaava), Antti Keränen ja Mikael Autio

Citec

Teolliset investoinnit ovat moniulotteisia projekteja, jotka tehdään tiukalla aikataululla ja vaativat merkittäviä taloudellisia resursseja. Sen vuoksi on ensisijaisen tärkeää, että projektit etenevät suunnitellusti, ja että tuotanto voidaan aloittaa suunnitellussa aikataulussa.

Citec tarjoaa teknisen suunnittelun ja tiedonhallinnan palveluita asiakkailleen, joista moni toimii energia-, öljy- ja kaasuteollisuudessa. Yritys voi vastata projektin suunnittelutyöstä tai vain osakokonaisuudesta asiakkaan tarpeista riippuen. Yrityksen intohimona on tarjota arvokkainta asiantuntemusta tehokkaimmalla tavalla.

Sentica omistusaikana Citecin kasvua on kiihdytetty useilla yritysostoilla keskeisillä toimialoilla. Yritys toimii 11 maassa Euroopassa ja Aasiassa, ja hyödyntää lähes 600 henkilön organisaatiotaan Intiassa tarjotakseen korkealuokkaista asiantuntemusta vaativissa globaaleissa projekteissa.

Toimiala: Tekninen konsultointi
Liikevaihto: (2016): 72 MEUR
Toimitusjohtaja: Martin Strand
Web: www.citec.fi
Sijoitushetki: 5/2011
Rahasto: Sentica Buyout III
Deal team: Eero Leskinen (kohdevastaava) ja Christer Niemi

 

Coptersafety

Helikopterilentäjien simulaattorikoulutus vähentää todistetusti onnettomuuksien määrää merkittävästi, joista 20% tapahtuu harjoitustilanteessa.

Coptersafety kouluttaa ammattipätevöityneitä helikopterilentäjiä AgustaWestland AW139-simulaattorissa sekä järjestää kyseisen helikopterityypin tyyppikursseja. Asiakkaina ovat ulkomaalaiset helikopterioperaattorit, lentoyhtiöt ja viranomaiset mukaan lukien maailman johtavat helikopteripalveluiden tarjoajat.

Sentican mukaantulo mahdollistaa koulutuskeskuksen laajentamisen sekä palvelutarjoaman jatkokehityksen, jotta asiakkaita voitaisiin palvella entistä paremmin tulevaisuudessa.

 

Toimiala: Koulutuspalvelut helikopterilentäjille
Liikevaihto: (2016): 7 MEUR
Toimitusjohtaja: Mikko Dahlman
Web: http://www.coptersafety.com
Sijoitushetki: 11/2015
Rahasto: Sentica Buyout IV
Deal team: Antti Keränen (kohdevastaava), Christer Niemi ja Virva Vesanen

 

Func Food

Terveelliset elämäntavat ja hyvä kunto ovat menestyksen avaimia nykyisessä hektisessä maailmassa.

Func Food on funktionaalisiin ruokiin ja juomiin keskittyvä hyvinvointi- ja fitness-yhtiö. FAST on Suomen johtava urheiluravinnebrändi, jonka proteiinituotteet sopivat kehonrakentajien, fitness- ja muiden urheilulajien harrastajien, tavallisten kuntoilijoiden ja jokaisen terveellistä ruokavaliota ja elämäntapaa tavoittelevan päivittäiseen käyttöön. FASTin tuotevalikoimaan kuuluvat perinteiset proteiinijauheet, herkulliset proteiinipatukat sekä uudet tuoteinnovaatiot kuten proteiinismoothiet ja –vanukkaat.

Pian Sentican mukaantulon jälkeen, Func Food osti Suomen johtavan superfood-brändin, CocoVin. CocoVin superfoodit ja terveelliset välipalat ovat hiljattain löytäneet tiensä päivittäistavarakauppojen hyllyihin, joista kuluttajat ovat nopeasti poimineet nämä uudet kiinnostavat tuotteet ostoskärryihinsä. FAST- ja CocoVi-tuotteet löydät kaikista päivittäistavarakauppaketjuista ja luontaistuotekaupoista kautta maan. 

Heinäkuussa 2015 Func Food Group laajeni Ruotsiin yritysostolla, jonka myötä yhtiön brändiportfolio täydentyi funktionaalisella Celsius-juomalla sekä Freddy-urheilumuotibrändillä. Sentican tuella Func Food haluaa levittää sanaa terveellisistä elämäntavoista ja ruokavaliosta kuluttajille Suomessa ja naapurimaissa.              

Toimiala: Urheiluravinteet ja terveelliset välipalat
Liikevaihto: (2016): 40 MEUR
Toimitusjohtaja: Robin Lybeck
Web: http://www.funcfood.com
Sijoitushetki: 1/2014
Rahasto: Sentica Buyout IV
Deal team: Mika Uotila (kohdevastaava), Antti Keränen ja Virva Vesanen

Hämeen Laaturemontti

Omakoti- ja rivitalojen määrä Suomessa kasvoi voimakkaasti 70- ja 80-luvuilla. Nämä talot tarvitsevat uudet katot tulevina vuosina. Remonttiprojekteissa kustannuksilla ja aikataululla on taipumusta karata käsistä, mutta ei aina.

Hämeen Laaturemontti on kehittänyt kattoremonttikonseptin pientaloille, joka lupaa uuden katon valmistuvan ”avaimet käteen”-periaatteella vain kahdessa päivässä. Yhtiön perustaja Kimmo Riihimäen kehittämä mullistava liiketoimintakonsepti perustuu tinkimättömään asiakaspalveluun, ammattitaitoiseen ja motivoituneeseen työvoimaan, standardoituihin prosesseihin, kuormanostureiden käyttöön ja omaan kattopeltitehtaaseen.

Sentican tuella Hämeen Laaturemontti pyrkii laajentumaan koko maan kattavaksi toimijaksi vastatakseen pientalojen kattoremonttien kasvavaan kysyntään. Helmikuussa 2016 Laaturemontti osti Nesco-konsernin, jonka Vesivek brändi on Suomen johtava sadevesijärjestelmien ja kattoturvatuotteiden valmistus-, myynti- ja asennusorganisaatio. Lisäksi konseptin kansainvälistäminen on aloitettu avaamalla toimipiste maaliskuussa 2016 Tukholman talousalueelle.    

Toimiala: Kattoremontit
Liikevaihto: (2016): 75 MEUR
Toimitusjohtaja: Kimmo Riihimäki
Web: www.laaturemontti.fi
Sijoitushetki: 3/2014
Rahasto: Sentica Buyout IV
Deal team: Pentti Tuunala (kohdevastaava), Antti Keränen ja Mika Uotila

 

RD Velho

Teknologinen kehitys ja teknologiset murrosvaiheet edellyttävät yrityksiltä jatkuvaa ja tehokasta tuotekehitystä.

RD Velho on suunnittelutoimisto, joka tarjoaa tuotekehitys- ja suunnittelupalveluita teknologiateollisuuden alalla toimiville yrityksille. Yhtiö on erikoistunut sulautettujen järjestelmien tuotekehitykseen sekä teollisen internetin (IoT) ratkaisujen suunnitteluun. Se tarjoaa ainutlaatuisen palvelukokonaisuuden yhdistämällä muotoilun, mekaniikan, ohjelmistot ja elektroniikan.

Yhtiön visio on tuottaa kilpailukykyä teknologiateollisuudelle. Sen kehittämien toimintamallien tavoitteena on tuoda uusia näkökulmia, löytää innovaatioita ja säästökohteita ja sitä kautta kasvattaa asiakkaidensa tuloksellisuutta.

Toimiala: T&K palvelut
Liikevaihto: (2016): €14 million
Toimitusjohtaja: Mika Kiljala
Web: www.rdvelho.com
Sijoitushetki: 6/2017
Rahasto: Sentica Buyout V
Deal team: Marjatta Rytömaa (kohdevastaava), Pentti Tuunala and Mikael Autio

Ropo Capital

Menestyminen nykypäivän kilpailluilla ja globaaleilla markkinoilla edellyttää yrityksiltä vahvuuksiensa tuntemista ja hyödyntämistä sekä keskittymistä eniten arvoa kasvattavaan toimintaan. Ydinliiketoimintaan keskittymistä voi vaikeuttaa erilaisten hallinnollisten toimintojen hoitaminen, minkä vuoksi monet niistä onkin usein kannattavaa ulkoistaa. Luotonhallintapalvelut ovat esimerkki tehtävistä, jotka asiaan erikoistunut ulkopuolinen palveluntarjoaja voi järjestää kustannustehokkaalla tavalla. Ydinliiketoimintaan keskittymisen ja kustannusten pienentymisen lisäksi yritys voi hyötyä luotonhallintayhtiön palveluista myyntisaamisten kierron tehostumisen kautta. Lisäksi yrityksen asiakkaat saavat ammattimaisen yhteyspisteen laskutukseen liittyvissä asioissa.

Ropo Capital on luotonhallintayhtiö, joka on keskittynyt laskutukseen, perintään ja myyntisaamisten rahoittamiseen. Ropo Capitalin arvolupaus perustuu saatavien koko elinkaaren tehokkaaseen hallintaan, ensiluokkaiseen asiakaspalveluun ja ketteriin käyttöönottoprojekteihin. Kattavan ja saumattoman palvelutarjoaman mahdollistaa yhtiön nykyaikainen huippuluokan ohjelmisto. Ropo Capitalin ainutlaatuista palvelu- ja teknologiakonseptia täydentävät tinkimätön ammattitaito sekä kotimaiset vastuulliset arvot. Nämä luovat yhdessä ylivertaisen yhdistelmän joka sopii kaiken kokoisille yrityksille.

Omistajapohjan laajentaminen vahvistaa Ropo Capitalin asemaa ja kasvumahdollisuuksia entisestään, ja Sentica jakaa avainhenkilöstön näkemyksen yhtiön vahvasta tulevaisuudesta. Sentica tukee Ropo Capitalia yhtiön nykyisen ydinliiketoiminnan rakentamisessa sekä myyntisaamisten rahoitustoiminnan kehittämisessä seuraavalle tasolle.

Toimiala: Luotonhallintapalvelut
Liikevaihto: (2016 pro forma): 11 MEUR
Toimitusjohtaja: Artti Aurasmaa
Web: www.ropocapital.fi
Sijoitushetki: 3/2016
Rahasto: Sentica Buyout IV
Deal team: Pentti Tuunala (kohdevastaava), Johan Wentzel ja Reeti Saarinen

Secto Automotive

Vaivaton autoarki.

Secto tunnetaan ketteränä ja joustavana kotimaisena palveluyhtiönä. Secto tarjoaa yritysautoiluun sen mitä asiakkaat haluavat, leasingin lisäksi osamaksurahoituksen ja kannanhallinnan työkalut sekä palvelut auton koko elinkaarelle. Secto hakee asiakkaalle parhaan ratkaisun. Asiakkaat tykkäävät ja suosittelevat: ”Hämmentävän hienoa palvelua!”

Sectolaisille itselleen yritys on yhtä perhettä. Tekemistä draivaa vahva yhteishenki, inspiraatio ja rohkeus, puhumattakaan intohimosta autoihin. Sectolla puhelimeen vastaa oma yhteyshenkilö, joka muistaa, että ”niin, sullahan oli se Volvo…”

Sentica tukee Secton vahvaa kasvua ja strategiaa toimia alan edelläkävijänä ja uudistajana. Secton ainutlaatuisella liiketoimintakonseptilla on huikeat kasvumahdollisuudet.

Toimiala: Autoleasing
Liikevaihto: (2016): 141 MEUR
Toimitusjohtaja: Ville Alanen
Web: www.secto.fi
Sijoitushetki: 3/2014
Rahasto: Sentica Buyout IV
Deal team: Liisa Harjula (kohdevastaava), Aitor de la Torre ja Johan Wentzel

 

Silta

Mitä jos voisit ulkoistaa rutiininomaiset HR-tehtävät kuten palkanlaskennan ja raportoinnin helposti ilman ylimääräistä häslinkiä?

Sillan avulla se onnistuu. Silta tarjoaa täyden paletin ulkoistettuja HR-palveluita suurille ja keskikokoisille Suomessa toimiville yrityksille. Silta on kokeneiden ammattilaisten yhteisö, joka hoitaa yrityksesi HR-ulkoistuksen aina ripeästä ja sujuvasta haltuunotosta oikea-aikaiseen ja virheettömään palvelun tuottamiseen höystettynä laadukkaimmilla raportointityökaluilla. Sillan ytimessä olevaa palkkaulkoistuspalvelua, täydennetään usein matka-, työaika- ja työterveysraportoinnilla sekä monilla muilla palveluilla.

Sentican omistuksen aikana Silta on kehittynyt itsenäiseksi yritykseksi toimittuaan aiemmin Logican tytäryrityksenä. Yhtiö on vahvistanut markkina-asemaansa johtavana järjestelmäriippumattomana HR-kumppanina, joka tuottaa palveluita luotettavien kolmansien osapuolien ensiluokkaisilla järjestelmillä.    

Toimiala: Palkka- ja HR-palvelut
Liikevaihto: (2016): 19 MEUR
Toimitusjohtaja: Tatu Tulokas
Web: www.silta.fi
Sijoitushetki: 5/2012
Rahasto: Sentica Buyout III
Deal team: Christer Niemi (kohdevastaava), Virva Vesanen ja Aitor de la Torre

Sisco

Tämän päivän asumisen keskeisiä trendejä ovat asuminen omakotimaisessa ympäristössä, ekologinen asuminen, yhteys luontoon, kompakti asuminen kohtuukokoisissa asunnoissa ja hyvä saavutettavuus työpaikkakeskittymistä. Moniin näihin trendeihin voidaan vastata puumoduuli- ja puuelementtirakentamisella, minkä hyötyihin lukeutuvat muun muassa rakentamisen nopeus, laadukkuus ja kohtuuhintaisuus. Kun huomioon otetaan itse rakennusmateriaali eli puu, joka on yksi harvoja ekologisia rakennusmateriaaleja, voidaan konseptin eduiksi lukea lisäksi parempi sisäilman laatu, kierrätettävyys ja vähäinen elinkaaren mittainen energiakäyttö. Modulaarinen rakentaminen ja puun käyttäminen rakennusmateriaalina onkin vahvassa kasvussa maailmanlaajuisesti.

Sisco Oyj on massiivipuurakenteisiin sekä moduuli- ja elementtiratkaisuihin erikoistunut rakennuttaja, joka keskittyy kohtuuhintaisten ja ekologisten massiivipuurakenteisten asuntojen tuotantoon pääkaupunkiseudulla ja sen kehyskunnissa. Siscon lähestyminen rakentamiseen vastaa moneen haasteeseen, joita esimerkiksi jatkuva kaupungistuminen luo. Siscon tarjoamat laadukkaat, ekologiset ja innovatiiviset ratkaisut vastaavat hyvin markkinakysyntään ja sen tarpeisiin tänään ja pidemmällä aikavälillä.

Sentican mukaantulon myötä Siscolla on entistä paremmat resurssit valitun kasvustrategian toteuttamiseen. Sentica tukee Siscoa yhtiön nykyisen ydinliiketoiminnan laajentamisessa ja konseptin kehittämisessä edelleen.

Toimiala: Asuinrakentaminen
Liikevaihto: (2016): 23 MEUR
Toimitusjohtaja: Lauri Halminen
Web: www.sisco.fi
Sijoitushetki: 11/2016
Rahasto: Sentica Buyout IV
Deal team: Johan Wentzel (kohdevastaava), Eero Leskinen ja Reeti Saarinen

Solteq

Sähköinen kaupankäynti muuttaa ja haastaa perinteisiä tapoja käydä kauppaa mahdollistamalla uusia jakelukanavia sekä liiketoimintamalleja.

Suomen johtava sähköisen kaupankäynnin ratkaisujen tarjoaja, kohdeyhtiömme Descom, yhdistyi heinäkuussa 2015 Solteqin kanssa. Uusi kokonaisuus on voimakkaasti kasvava monikanavaisen ja digitaalisen kaupankäynnin näkemyksellinen asiantuntija ja palvelukumppani.

Sentican mukanaoloaikana Descomin orgaanista kehitystä ja kasvua tuettiin kolmella yritysostolla. Solteq jatkaa vahvaa kasvua ja luo asiakkailleen uutta liiketoimintaa ja erilaisia tapoja palvella asiakkaita hankinnan, myymäläverkoston ja verkkoliiketoiminnan alueella.

Toimiala: IT-palvelut
Liikevaihto: (2016): 63 MEUR
Toimitusjohtaja: Olli Väätäinen
Web: www.solteq.com
Sijoitushetki: 7/2009
Rahasto: Sentica Buyout III
Deal team: Mika Uotila (kohdevastaava)

Tammermatic Group

Yksi jokaisen ajoneuvon, oli se sitten auto, kaivoskone tai juna, tärkeimmistä päivittäisistä huoltotoimenpiteistä on sen puhtaana pitäminen.

Tammermatic-konserni valmistaa laadukkaita henkilöautojen ja hyötyajoneuvojen kuten raskaan kaluston, linja-autojen, kiskokaluston ja erikoislaitteiden pesuratkaisuja. Ajoneuvojen pesulaitteista Tammermaticilla on kokemusta vuodesta 1966 lähtien. Tänään Tammermatic tunnetaan kaikkialla maailmassa innovatiivisena suunnannäyttäjänä ja pesuratkaisuautomaation teknologiajohtajana.

Sentican mukanaoloaikana Tammermatic on jatkanut kansainvälistä kasvuaan ja vuonna 2008 yhdysvaltalainen InterClean Equipment, Inc. liitettiin konserniin vahvistamaan konsernin raskaan kaluston pesulaiteratkaisuja.

Toimiala: Ajoneuvojen ja kiskokaluston puhdistusratkaisut
Liikevaihto: (2016): 20 MEUR
Toimitusjohtaja: Juha Soutolahti
Web: www.tammermatic.com
Sijoitushetki: 1/2007
Rahasto: Sentica Kasvurahasto II
Deal team: Christer Niemi (kohdevastaava)

TerraWise

Väestön kasvu ja kaupungistuminen asettavat entistä korkeampia vaatimuksia yhdyskuntien ja niiden välisten yhteyksien infrastruktuurin kehittämiselle. Lisäksi jo olemassa olevien rakenteiden ylläpito edellyttää jatkuvaa panostamista korjausrakentamiseen kiinteistöissä, huoltoverkoissa ja liikenneväylissä. Yhdyskuntarakenteen tiivistyessä kasvaa tarve erityisesti infrarakentamisen erikoisosaamiselle.

TerraWise on luotettava ja pitkän kokemuksen omaava kumppani monenlaisissa infrarakentamisen projekteissa. Yritys on erikoistunut toteuttamaan vaativia maarakentamisen, viherrakentamisen ja louhinnan erikoistöitä, tarjoten kokonaisvaltaista palvelua kaikilla näillä osa-alueilla. TerraWisen keskeiseen asiakaslupaukseen kuuluvat ammattitaito, korkealaatuinen työn jälki ja sovittujen aikataulujen kunnioittaminen.

Sentican mukaantulon mahdollistaa oman alansa parhaimmistoon kuuluvien yritysten yhdistymisen saman katon alle, mikä luo edellytykset entistä laajemmalle palvelukokonaisuudelle sekä asiakkaiden entistä paremmalle palvelemiselle.

Toimiala: Infrastruktuurirakentaminen
Liikevaihto: (2016 pro forma): 60 MEUR
Toimitusjohtaja: Juha Saapunki
Web: www.terrawise.fi
Sijoitushetki: 12/2015
Rahasto: Sentica Buyout IV
Deal team: Timo Sarkki (kohdevastaava), Eero Leskinen ja Reeti Saarinen

Treston

Paremman työympäristön puolesta.

Optimaaliset työskentelyolosuhteet ovat välttämättömyys jokaisella työpaikalla. Treston tekee työnteosta vaivatonta, ergonomista ja tehokasta tarjoamalla teollisuuskalusteita ja -työpisteitä eri teollisuuden aloille.

Treston on suunnitellut ja valmistanut työpöytiä, säilytyslaatikostoja ja muita teollisuuden kalusteita yli 40 vuoden ajan. Nykyään Treston on yksi Euroopan johtavia moderneja teollisuuden kalusteita ja säilytysratkaisuja valmistava yritys. Noin 65 % tuotannosta menee vientiin, pääasiassa Pohjoismaihin ja Keski-Eurooppaan. Trestonilla on myyntiyhtiöt myös Saksassa, Ranskassa, Iso-Britanniassa, Ruotsissa ja USA:ssa.

Sentican tavoitteena on yhdessä johdon kanssa vahvistaa yhtiön asemaa valituilla teollisuuskalusteiden vientimarkkinoilla.

Toimiala: Teolliset kalusteet ja säilytysratkaisut
Liikevaihto: (2016): 38 MEUR
Toimitusjohtaja: Esa Siljander
Web: www.treston.fi
Sijoitushetki: 11/2011
Rahasto: Sentica Buyout III
Deal team: Eero Leskinen (kohdevastaava) ja Timo Sarkki

Ursviken Group

Teolliset yritykset tarvitsevat ensiluokkaisia työstökoneita pystyäkseen tarjoamaan korkealaatuisia tuotteita ja palveluita omille asiakkailleen.

Ursvikenilla on pitkä historia johtavana suurten särmäreiden valmistajana. Yritys on toimittanut tehokkuudesta ja laadusta tunnettuja särmäreitä maailmanlaajuisesti. Pivatic on osa Ursviken Groupia ja valmistaa ohutlevymuokkausratkaisuja. Yrityksen ratkaisut yhdistävät tehokkuuden ja joustavuuden tuotannossa.

Sinä aikana kun Sentica on ollut mukana kehittämässä yritystä, Ursviken Group on vahvistanut myynti- ja huoltoverkostoaan sekä säilyttänyt asemansa laatujohtajana valituissa tuotesegmenteissä.

Toimiala: Levynmuokkausratkaisut
Liikevaihto: (2016): 28 MEUR
Toimitusjohtaja: Tomas Johansson
Web: www.ursviken.com www.pivatic.com
Sijoitushetki: 12/2005
Rahasto: Sentica Kasvurahasto II
Deal team: Eero Leskinen (kohdevastaava), Christer Niemi ja Mikael Autio

VMP Group

Toimiala: Henkilöstövuokraus ja HR-palvelut
Liikevaihto: (2016PF): €90 million
Toimitusjohtaja: Heimo Hakkarainen
Web: www.vmpgroup.fi
Sijoitushetki: 9/2017
Rahasto: Sentica Buyout V
Deal team: Liisa Harjula (kohdevastaava), Mika Uotila, Virva Vesanen ja Johan Wentzel